Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η λογίστρια του Άκη λέει ότι δέχθηκε πιέσεις

Σήμερα ολοκληρώνονται οι δευτερολογίες των κατηγορούμενων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

fosphotos.com
fosphotos.com

Πιέσεις από συγκατηγορουμένους της να αλλάξει σημεία της απολογίας της, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στη δίκη Τσοχατζόπουλου.

Κατά τις τοποθετήσεις κατηγορουμένων στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά το πέρας των απολογιών, η κ. Λαμπροπούλου ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε σε πιέσεις που υποστήριξε ότι δέχθηκε από τους συγκατηγορούμενους της Νίκο Ζήγρα και Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα.

Όπως είπε η λογίστρια, η συγκατηγορούμενη της δικηγόρος, που εμπλέκεται στην εταιρία NOBILIS, την πίεσε να αλλάξει το σημείο της απολογίας της σχετικά με τη σύσταση της εν λόγω εταιρίας. Η κ. Λαμπροπουλου ανέφερε στην απολογία της πως είχε ακούσει ότι την εταιρία είχε συστήσει ο Γιάννης Σμπώκος.

Επίσης η κ. Λαμπροπούλου, αναφέρθηκε γενικά σε πιέσεις και εκ μέρους του κ. Ζήγρα και τόνισε ότι «εγώ ήρθα εδώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και όχι να καταδικάσω συγκατηγορούμενους μου» τόνισε δε, ότι αγανακτεί με τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού πως αυτή του συνέστησε το ακίνητο της Ακρόπολης.

Να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο «ως μεγάλοι άνδρες που είμαστε» προέτρεψε ο Νίκος Ζήγρας τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Κατά τη συμπληρωματική απολογία του, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού υποστήριξε ότι τόσα χρόνια τον προστάτευε χωρίς ιδιοτέλεια, ενώ όπως είπε, όταν εκείνος γλεντούσε τα «αμαρτωλά λεφτά», εκείνος πήγαινε στην κόλαση.

Έκκληση για απονομή δικαίου έκανε στους δικαστές η Βίκη Σταμάτη κατά τη δευτερολογία της, τονίζοντας πως ήταν απόλυτα εξαρτημένη οικονομικά από τον σύζυγό της.

Ξεσπώντας σε λυγμούς, μίλησε για τον γιο της, τον ήρωά της όπως τον αποκάλεσε, που την περιμένει για να τον γράψει στη Β’ Δημοτικού.

«Η δίωξη που υπέστη η γυναίκα μου και μητέρα ενός ανηλίκου παιδιού είναι θλιβερή, παράνομη και καταχρηστική», υποστήριξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κάνοντας έκκληση στους δικαστές να την αποφυλακίσουν. Όπως είπε: «Η Βίκη Σταμάτη είναι θύμα της υπόθεσης. Η φυλάκιση της που είναι προκαταβολή ποινής έχει τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινο επίπεδο. Κατέστρεψε μια οικογένεια και ο γιος μας εξορίστηκε στο Ζέλι».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By