Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η «λογοκρισία» οδήγησε σε παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Σε παραίτηση οδήγησε ένα από τα νεότερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδία, που προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της λειτουργίας της κομματικής οργάνωσης

syriza660

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Θεόδωρος Πλέσσιας, ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Επιτροπή και τους φίλους της παράταξης την παραίτησή του από τη θέση του και τους λόγους τον οδήγησαν στη απόφαση αυτή.

Ο κ. Πλέσσιας στην επιστολή του επιστολή του κατήγγειλε καθεστώς φόρου και λογοκρισίας, ενώ υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γενιά των 30ρηδων στη χώρα.

plessias475-475

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες ..
Με τη παρούσα επιστολή βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσω την παραίτηση μου, από την θέση που κατέχω στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης και είναι οριστική και αμετάκλητη. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με επιλέξατε να σας εκπροσωπήσω σε ένα τόσο σημαντικό όργανο και σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα.

Όταν πριν από τέσσερις μήνες δέχτηκα να συμμετάσχω μέσα από την φυσική αλλά και ουσιαστική μου παρουσία στο συγκεκριμένο όργανο, ήταν γιατί με διαβεβαίωσαν και πείστηκα ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω και εγώ στη γενικότερη προσπάθεια για το καλύτερο της κοινωνίας.
Τα εφόδια μου για αυτή την θέση ήταν η ακεραιότητα μου, η επιστημονική μου γνώση και η όρεξη για δουλειά που έδειξα από την πρώτη κιόλας μέρα. Το σημαντικότερο εφόδιο μου όμως είναι ότι εκπροσωπώ μια “χαμένη” γενιά. Την γενιά των 30ρηδων που βρίσκονται στην καρδία της οικονομικής κρίσης, μιας γενιάς που της έχουν κόψει τα φτερά, μιας γενιάς με πολλές δυνατότητες αλλά λίγες ευκαιρίες, μιας γενιάς που παλεύει να τα βγάλει πέρα, να ορθοποδήσει, να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις.

Σε εποχές που πλαστογραφείται ακόμα και η ίδια η έννοια του νέου, αφελέστατα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε ένα χώρο που η ηγεσία σέβεται την διαφορετική άποψη και δεν την στοχοποιεί. Δυστυχώς όμως με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο συντονιστής αλλά και οι αυλοκόλακες του με υποτίμησαν επανειλημμένα. Αποκορύφωμα της εμπάθειας του γραμματέα προς το πρόσωπο μου ήταν άρθρα που ανήρτησα σε blogs και τα λογόκρινε έντονα. Μοίρασε δε ως προπαγανδιστικό φυλλάδιο ένα από τα άρθρα μου στα γραφεία του κόμματος και ψευδός δήλωσε ότι το υπέγραψα με την κομματική μου ιδιότητα. Η πράξη αυτή με προσέβαλε αφάνταστα και την θεωρώ χυδαία απέναντι στο πρόσωπο μου.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ψηλά σε αναγνωσιμότητα και έχω δεχτεί δεκάδες θετικά και αρνητικά μηνύματα για την ανάλυση μου αυτή. Μπορώ να δεχτώ την κριτική, όπως και το έχω κάνει, δεν δέχομαι όμως την αβίαστη και αναιτιολόγητη απόρριψη.

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου στη σύνταξη του προγράμματος δεν είχα σκεφτεί ότι θα κατέληγα να απολογούμαι ως συντάκτης και εμπνευστής των ιδεών μου. Ο συντονιστής συνεχώς αμφισβητούσε τις μεθόδους που ακολουθούσα και επέκρινε τις επιλογές μου χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι έχω συμμετάσχει και έχω εκπονήσει αρκετές τεχνικές, περιβαλλοντικές και γεωτεχνικές μελέτες ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου να συμπεριφέρομαι σαν κομματικός γραφειοκράτης και αυλοκόλακας, προσκολλημένος στην απόλυτη τυπικότητα, κινούμενος απαρέγκλιτα στις ράγες της “κομματικής πειθαρχίας” αδιαφορώντας για την δημιουργία κλίματος ανανέωσης και καινοτομίας.

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω σε καθεστώς φόβου, λογοκρισίας και σε ένα περιβάλλον έντονης υποκρισίας και εμπάθειας στο πρόσωπo μου. Δεν ανέχομαι να γίνομαι αποδέκτης απαξιωτικών και ειρωνικών σχολίων από κανέναν γι” αυτό και αποχωρώ».

By