Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η «μάχη» του… ψωμιού στα σούπερ μάρκετ

Διαφοροποίηση Μ. Χρυσοχοϊδη από το ΠΑΣΟΚ για το bake-off.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σε «γραμμή Σκορδά» κινήθηκε ο Μ. Χρυσοχοϊδης αναφορικά με το bake-off στα σούπερ μάρκετ. Διαφοροποιούμενος εμμέσως πλην σαφώς από την θέση του ΠΑΣΟΚ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος στήριξε την ρύθμιση για πώληση ψωμιού από κατεψυγμένη ζύμη.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε: «δεν είμαστε σοβαροί εδώ μέσα.

Συζητάμε ακόμη μετά από 15 χρόνια. Με ποιους συζητάτε; Μήπως με κάποιους που δεν έχουν σχέση με την αγορά; Υπάρχει εστιατόριο που δεν έχει μηχάνημα τελευταίας έψησης; Υπάρχει αρτοποιείο που δεν έχει τα αρτοποιήματά του με κατεψυγμένη ζύμη;».

Σχετικά με το θέμα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «σήμερα επανεμφανίστηκαν οι γνωστοί άγνωστοι φέροντας διατάξεις από άλλα νομοσχέδια που συζητούνταν στις αρμόδιες επιτροπές βάζοντάς τες στο πολυνομοσχέδιο».

Δυσφορία στο υπουργείο Ανάπτυξης

Την ενόχλησή του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το bake-off εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης, διαφωνούν με την ρύθμιση για την διάθεση προψημένου ψωμιού στα σούπερ μάρκετ, και μάλιστα ο Βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να αποσυρθεί. «Δυστυχώς η αντιπολίτευση βρίσκει και αλλού πρόθυμους ακροατές», είπε ο Υφυπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Ο Θ. Σκορδάς ισχυρίσθηκε ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην αρτοποιητική νομοθεσία. Επιχειρούμε να άρουμε διοικητικά προσκόμματα που προκαλούν εμπόδια στην διάθεση του άρτου και στην έψηση», αλλά και να διατίθεται φθηνότερο ψωμί. Στόχος, είπε, είναι «να μην υπάρχει όλο αυτό το κόστος που απαιτεί η νομοθεσία για να μπορεί κάποιος να διαθέσει ψωμί και να βάλει μηχάνημα τελευταίας έψησης».

 

By