Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μέρκελ «θαυμάζει» την Ελλάδα

Τον θαυμασμό της για τη δύσκολη πορεία της Ελλάδας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος

samaras-merkel640

Τον μεγάλο θαυμασμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τον δύσκολο δρόμο της Ελλάδας, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή της, στις 11 Απριλίου, στην Αθήνα.

«Η καγκελάριος έχει εκφραστεί, επανειλημμένα, δημοσίως για το με πόσο θαυμασμό βλέπει την ελληνική πορεία, για το ότι η ίδια έχει επίγνωση του πόσο δύσκολος είναι για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού αυτός ο δρόμος, ο οποίος, όμως, δείχνει τώρα τις πρώτες επιτυχίες. Και για αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσει επιτόπου, με τον κ. Σαμαρά και άλλους» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος» για να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη στενή σχέση συνεργασίας των δύο χωρών. «Η Ελλάδα είναι στενός εταίρος της Γερμανίας, υπάρχει στενή συνεργασία. Κατά την περίοδο της κρίσης του ευρώ αυτή η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα στενή» δήλωσε.

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά την Παρασκευή

Όπως ανακοίνωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συνάντηση της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής, ενώ οι υπόλοιπες επαφές της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει της επίσκεψης.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η κ. Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια επίσκεψη για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

By