Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Μέρκελ μιλά τώρα για ανάπτυξη

Η Γερμανία πρέπει να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και να βοηθήσει τους Ευρωπαίους εταίρους, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε ομιλία της προς επιχειρηματίες, που πρόσκεινται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

fosphotos.com | Δελτίο τύπου από το Συμβούλιο της ΕΕ
fosphotos.com | Δελτίο τύπου από το Συμβούλιο της ΕΕ

Σύμφωνα με την κ.Μέρκελ, η Γερμανία γνωρίζει πως έχει αυξημένες ευθύνες όχι απλώς ως πυλώνας σταθερότητας, αλλά και ως ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Η  καγκελάριος τόνισε πως η ίδια θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η Γερμανία, η οποία έχει παραμείνει αλώβητη από την οικονομική κρίση που μαστίζει την υπόλοιπη Ευρωζώνη, να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό, πρόσθεσε, θα γίνει  «με την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης όπου αυτό είναι δυνατόν».

«Έχουμε επίγνωση πως εάν θέλουμε να πάμε εμείς καλά, θα πρέπει να πάει καλά και η Ευρώπη», αναγνώρισε η κ.Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε τους Γερμανούς επιχειρηματίες «θησαυρό» της χώρας και είπε πως θα ήταν μοιραίο υπό την παρούσα εύθραυστη φορολογική συγκυρία να επιβληθεί επιπλέον φορολογία στον επιχειρηματικό κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By