Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μέρκελ ξεπέρασε την Γέλεν στη λίστα του Forbes

Η Μισέλ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον στο κατάλογο με τις ισχυρότερες γυναίκες

angela-merkel-1

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη διοικήτρια της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η φημολογούμενη ως νέα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η 33χρονη διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Βιρτζίνια Ρόμτι.

Στον κατάλογο των 100 ισχυρότερων γυναικών βρίσκονται συνολικά 9 επικεφαλής κρατών το ΑΕΠ των οποίων φτάνει αθροιστικά τα 11,1 τρισεκατομμύρια, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι, 18 που ίδρυσαν τη δική τους επιχείρηση, 13 δισεκατομμυριούχες ενώ το συνολικό αποτύπωμά τους στα κοινωνικά δίκτυα αθροίζει 812 εκατομμύρια followers.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη λίστα σε αυτή εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός από την Γκέιτς, τη Λαγκάρντ, την Κλίντον και η Όπρα Γουίνφρεϊ, η βασίλισσα Ελισσάβετ, η Έιμι Πασκάλ και η Χο Τσίνγκ.

By