Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ευρώπης

H μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ευρώπης είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο. Ο λόγος γίνεται για την νέα βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ, δημιουργία της αρχιτεκτονικής ομάδας Mecannoo.

Το έργο έχει τοποθετηθεί στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, που μέχρι τώρα ήταν πλήρως ανεκμετάλλευτη. Πλέον τη θέση της έχουν πάρει το οκταόροφο κτίριο της βιβλιοθήκης, με τη γυάλινη πρόσοψη, πλαισιωμένο με μικρές πλατιές οι οποίες εκτίνονται γύρω του σε διαφορετικά επίπεδα.

Ο πρόβολος της βιβλιοθήκης δεν είναι μόνο ένας μεγάλος θόλος που παρέχει καταφύγιο στην κοινή είσοδο της βιβλιοθήκης του Μπέρμιγχαμ, αλλά επιπλέον αποτελεί ένα μεγάλο μπαλκόνι «πόλης» με θέα στις εκδηλώσεις και τα happenings που λαμβάνουν χώρα στην «από κάτω» πλατεία. Η Ροτόντα του τελευταίου ορόφου στεγάζει το Shakespeare Memorial Room, σχεδιασμένο το 1882. Η βικτοριανή αυτή αίθουσα ανάγνωσης είναι επενδυμένη με ξύλο από την πρώτη βιβλιοθήκη του Birmingham. Η περίοπτη θέση της στον τελευταίο όροφο κάνει την αίθουσα ορατή από την πλατεία.

[custom_gallery id=»69341″]

[video_embed][/video_embed]

 

By