Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μόσχα απειλεί ανοιχτά το Κίεβο μετά την επίθεση σε ρωσικό χωριό

Από την πλευρά του το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος

ukraine stratos

Προειδοποίηση προς το Κίεβο απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την πτώση μίας οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από την οβίδα σκοτώθηκε ένας άνδρας.

Η Μόσχα προειδοποίησε το Κίεβο ότι η πράξη αυτή θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες», χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως επίθεση,

«Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος.

Ο Άντριι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δήλωσε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς».

By