Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Μόσχα διαψεύδει συνεργασία με τις ΗΠΑ κατά του ΙΚ

Οι δηλώσεις του Τζον Κέρι χρειάζονται αποσαφήνιση τονίζει η Ρωσία

lavrof-keri

Σε διάψευση των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος είχε αναφέρει ότι Ρωσία και Αμερική θα ανταλλάξουν ποληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος, προχώρησε η Μόσχα.

Υπογραμμίζοντας την άρνηση της να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα παραβιάσει το «διεθνές δίκαιο» η Ρωσία αρνείται ότι θα παρέχει πληροφορίες στην συμμαχία των ΗΠΑ για την καταπολέμιση των τζιχαντιστών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζει ότι χρειάζεται μια αποσαφήνιση των όσων είπε ο Κέρι, ότι ο ίδιος και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν να μοιραστούν τις πληροφορίες που διαθέτουν για τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Την Τρίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λαβρόφ στο Παρίσι, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν «να εντείνουν τη συνεργασία τους» όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος. Το ρωσικό υπουργείο ωστόσο επισήμανε ότι η Μόσχα παρέχει ήδη βοήθεια στη Συρία και το Ιράκ στον αγώνα τους εναντίον της «τρομοκρατίας«.

By