Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Νέα Κηφισιά 68-67 τον Ολυμπιακό! -Τόμιτς: «Όταν χάνεις, χάνουν όλοι»

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Νέα Κηφισιά επικράτησε 68-67 του Ολυμπιακού στο «Ζηρίνειο». Κορυφαίος ένας πρώην ερυθρόλευκος, ο Δημήτρης Μαυροειδής. 

JIMΟι ερυθρόλευκοι, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια για την Ευρωλίγκα, έδειχναν να συνέρχονται από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, όμως κόντρα στη εξαιρετική Νέα Κηφισιά παρουσιάστηκαν κάτω του μετρίου και γνώρισαν την ήττα.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη από το ξεκίνημα του ματς, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία του Ολυμπιακού και έφτασε στη μεγάλη νίκη -τη μεγαλύτερη στην ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-35, 49-46, 68-67.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Ρεμεκούν 6, Καυκής 7, Γιούιν, Λιακόπουλος 9, Πόποβιτς, Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 14, Ψαθάς 2, Κακιούζης 11 (1), Τσαλδάρης 12 (2), Ντούβνιακ 7 (1), Ντέιβις.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 6, Χάντερ 11, Ντάνστον 6, Σπανούλης 13 (1), Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 9 (3), Λοτζέσκι 4, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 1.

Ο Τόμιτς

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», είπε ο Μίλαν Τόμιτς. «Είναι γεγονός πως δεν παίξαμε καθόλου καλά απέναντι στην ΑΕΝΚ. Δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες στον Ολυμπιακό, κανένας μας, ούτε μπορούμε να επικαλεστούμε το ταξίδι κι αν κάτσαμε πολλές ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν είχαμε καθόλου τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η Κηφισιά έπαιξε πολύ έξυπνα και μας σταματούσε κάθε φορά που προσπαθούσαμε να τρέξουμε. Εκτός από 2-3 λεπτά δε μπορέσαμε να βρούνε ρυθμό και η ΑΕΝΚ πήρε μία δίκαιη νίκη. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα».

Για την αγωνιστική παρουσία του Ντάνστον που παρουσιάζει πτώση, ο Τόμιτς παρατήρησε: «Είναι λογικό στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων της. Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κερδίσει. Δε μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε έναν παίκτη. Δε μπορούμε να στήσουμε τον Ντάστον στον τοίχο. Όταν χάνεις, χάνουν όλοι. Δε μπορούμε να κρίνουμε έναν παίκτη αν χάσει δύο καλάθια».

Για το γεγονός πως η ομάδα παρουσιάζει πρόβλημα στο να μπορεί να παίξει με πλάτη: «Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα για εμάς, γιατί με τους τραυματισμούς το παιχνίδι μας έχει πάει κυρίως στο πικ-εν-ρολ. Είναι ένα πρόβλημα οι απουσίες που έχουμε στην ομάδα».

Για το αν έχει ενημέρωση για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: «Όχι. Έχετε εσείς;».

By