Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Νέα Υόρκη του Μάρτιν Σκορσέζε σε 199 δευτερόλεπτα

814178_h0365778.limghandler

«Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «Κακόφημοι Δρόμοι», «Ταξιτζής» και «Μετά τα Μεσάνυχτα», «Οργισμένο Είδωλο» και «Καλά Παιδιά», «Σταυροδρόμια της Ψυχής» και «Λύκος της Γουολ Στριτ»: μερικές μόνο από τις ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε με σκηνικό, πηγή έμπνευσης και αναφορά την αγαπημένη του Νέα Υόρκη – όλες σε ένα βίντεο τριών λεπτών και 19 δευτερολέπτων. 

Οι δημιουργοί του βίντεο το προλογίζουν αλλιώς: «Ενα οπτικό ερωτικό γράμμα στη Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια και το ταλέντο του αιώνιου γιου της, του Μάρτιν Σκορσέζε. Μια κινηματογραφική μελέτη πάνω στην αισθητική που ο Σκορσέζε έκανε να ξεχωρίζει και που επανεφήυρε μέσα στις δεκαετίες της καριέρας του, συλλαμβάνοντας το πιο ζωντανό και χαρακτηριστικό περιβάλλον της Αμερική. Η Νέα Υόρκη εμπνέει τον Μάρτι… Ο Μάρτι εμπνέει τη Νέα Υόρκη».

Το βίντεο ανέβηκε στο Vimeo από την εταιρεία παραγωγής House of Nod και οι δημιουργοί του σημειώνουν πως χρησιμοποίησαν οπτικό υλικό από 14 ταινίες με θέμα την αμερικανική μητρόπολη του Σκορσέζε, χωρίς μεν την άδειά του αλλά με απόλυτο σεβασμό στο έργο του. Και όντως το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο.

[video_embed][/video_embed]

By