Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΝΔ καταψήφισε τις ρυθμίσεις Ρουπακιώτη για τα ναρκωτικά!

bouli vouli

 H Νέα Δημοκρατία καταψήφισε 3 άρθρα από το νομοσχέδιο με τον Κώδικα περί των Ναρκωτικών.

Κώστας Πουλακίδας

Fosphotos
Fosphotos

Ισχυρό κοινοβουλευτικό χτύπημα (με άγνωστες ακόμη επιδράσεις) δέχθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, καθώς η ΝΔ καταψήφισε 3 άρθρα από το νομοσχέδιο με τον Κώδικα περί των Ναρκωτικών. Τα 3 άρθρα (είναι τα 62, 63 και 83) ουσιαστικά δίνουν δικαίωμα αναψηλάφησης της δίκης αν ο εμπλεκόμενος έχει δικαιωθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την ΝΔ, αυτό αποδυναμώνει την ισχύ των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων και ιδεολογικά ενισχύει την παγκοσμιοποίηση. Τα άρθρα καταψήφισαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσής Αυγή, όπως και το ΚΚΕ (που καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου). Τις επίμαχες ρυθμίσεις ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.

Της απόρριψης είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στη ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ, η οποία συντάχθηκε με τον Α. Ρουπακιώτη. Υπήρξαν επικοινωνίες ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, ο οποίος υποστήριξε ότι θίγεται το ιδεολογικό DNA της ΝΔ.

Πάντως από την ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα εμπλοκής της συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ. Αντίθετα για τον Α. Ρουπακιώτη εκφράζουν απορία γιατί επέμεινε από την στιγμή που γνώριζε ότι δεν θα πέρναγαν τα επίμαχα άρθρα…

By