Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ντ. Ρούσεφ δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τάξη στους δρόμους της Βραζιλίας

Λεηλασίες στο περιθώριο μεγάλων διαδηλώσεων

brazilΔιάλογο με τα μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας που σαρώνει τη Βραζιλία δεσμεύεται να ανοίξει η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει την τάξη στον απόηχο των εκτεταμένων βανδαλισμών.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί ότι μια βίαιη και αυταρχική μειοψηφία καταστρέφει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επιτίθεται σε ναούς, καίει αυτοκίνητα, πετά πέτρες σε λεωφορεία και προσπαθεί να δημιουργήσει χάος στα μεγάλα αστικά κέντρα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε χθεσινοβραδινό της διάγγελμα.

Προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα επιτρέψει μια «μικρή βίαιη μειονότητα  να καταπατήσει ένα δημοκρατικό και ειρηνικό κίνημα».

Η Ρούσεφ δεσμεύθηκε ότι θα συναντηθεί «με τους ηγέτες των ειρηνικών διαδηλώσεων, τους εκπροσώπους των οργανώσεων νεολαίας, τα συνδικάτα, τα εργατικά κινήματα, και τις λαϊκές οργανώσεις». «Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους, την ενέργεια και τη δημιουργικότητά τους, το στοίχημά τους για το μέλλον και την ικανότητά τους να αμφισβητούν τόσο τα λάθη του παρελθόντος όσο και του παρόντος», πρόσθεσε.

Η βραζιλιάνα πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι θα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και να κάνει «πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η  πρόεδρος της Βραζιλίας είπε τέλος ότι θα υπάρξουν «μεταφορές σε λογικές τιμές», καθώς επίσης ποιότητα στην υγεία και την εκπαίδευση, για την οποία επανέλαβε την επιθυμία της να αφιερώσει το 100% των εσόδων από το πετρέλαιο της χώρας.

Πηγη: ΑΜΠΕ

By