Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η νύχτα που δάκρυσε ο Γκάλης

galisΥπό τους ήχους του συνθήματος «Είσαι Θεός μοναδικός», ο «Νικ the Greek» τιμήθηκε με καθυστέρηση 19 ετών για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Η εκδήλωση για τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου του ευρωπαϊκού μπάσκετ έγινε στο κατάμεστο «Αλεξάνδρειο», μπροστά σε 6.000 θεατές και με ουκ ολίγους εκλεκτούς καλεσμένους, που δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν την πρόσκληση. Συμπαίκτες, αντίπαλοι και φίλοι…

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Όντι Νόρις, ο Ντόρον Τζάμσι, ο Τζόρντι Βιγιακάμπα, ο Ντίνο Ράτζα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήταν μερικές από τις πολλές τεράστιες μπασκετικές προσωπικότητες που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον «γκάνγκστερ».

Όλοι τους είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τις ικανότητες και τον χαρακτήρα του. Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος όταν πήρε το μικρόφωνο έκλεψε την παράσταση με μία μεγάλη αλήθεια. Ποια ήταν αυτή; «Ο Νικ είναι για την Ελλάδα, οτι είναι ο Μάικ Τζόρνταν για την Αμερική. Ο Γκάλης είναι ο Τζόρνταν της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους.

Ωστόσο αυτό που έγινε, όταν λίγο μετά τις 21:30 έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο δεν περιγράφεται. Το σύνθημα «Νίκος Γκάλης οεοεοε» και το «Είσαι Θεός μοναδικός» υποδέχθηκαν τον «Νικ the Greek», ο οποίος δεν άντεξε και δάκρυσε μπροστά σε αυτή την ατμόσφαιρα.

Τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα του και ήταν μετρημένα. Ακόμη και όταν ρωτήθηκε για την καθυστερημένη αυτή εκδήλωση, απάντησε: «Κάλιο αργά παρά ποτέ», ενώ δεν έκανε το χατήρι του κόσμου που του ζητούσε να βαρέσει ένα σουτ.

Ικανοποίησε όμως το άλλο αίτημά τους, να γυρίσει την μπάλα πάνω στο ένα του δάχτυλο, υπό τους ήχους του συνθήματος «τι την έκανε την μπάλα ο Θεός», πριν αποσυρθεί η φανέλα με τον αριθμό 6 και το όνομα «Αλεξάνδρειο» δώσει την θέση στο «Nick Galis Arena»

By