Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ν.Δ διέγραψε πολιτευτή γιατί ανέλαβε δικηγόρος του Κασιδιάρη

Από τα μητρώα των μελών της διέγραψε η ΝΔ τον δικηγόρο και πολιτευτή στη Β΄ Αθηνών Παύλο Σαράκη, ο οποίος ανέλαβε συνήγορος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

sarakis nd

Για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά διέγραψε η Νέα Δημοκρατία από μέλος του κόμματος το δικηγόρο και πολιτευτή στη Β” Αθηνών Παύλο Σαράκη, μετά την απόφαση του να αναλάβει δικηγόρος του συλληφθέντα και κατηγορούμενου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην απόφαση του κόμματος για καταδίκη των εγκληματικών ενεργειών που αποδίδονται στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

«Με σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του κόμματος της Ν.Δ. 

Ο κ.Σαράκης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για το Ποινικό Δίκαιο και την Δικαιοσύνη. Είχε ενταχθεί στη Ν.Δ από τα μαθητικά του χρόνια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Είχε όμως πέρυσι προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες με τους οποίους ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012 όμως στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου επέστρεψε στη Ν.Δ με την οποία κατέβηκε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, στην περιφέρεια της Β΄Αθήνας.

Ο ίδιος σχολίασε μέσω twitter τη διαγραφή του από τη Ν.Δ, λέγοντας ότι το επαγγελματικό του καθήκον, η υπεράσπιση του δικαίου και ο πατριωτισμός του είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By