Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η οπτικοακουστική εγκατάσταση του Ντάνιελ Μπίσιγκ

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Η μουσική τεχνολογία συναντά την φιλοσοφία: από τον ψηφιακό ήχο στο εικονικό ήθος»

daniel

Δωδεκάεδρο (Dodecahedron) του Ντάνιελ Μπίσιγκ. Οπτικοακουστική εγκατάσταση στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Η μουσική τεχνολογία συναντά την φιλοσοφία: από τον ψηφιακό ήχο στο εικονικό ήθος» που διοργανώνεται φέτος στην Αθήνα (είσοδος ελεύθερη) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών και Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής και την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

daniel

Λάτρης των Πλατωνικών στερεών, ο Ελβετός Daniel Bisig, χρησιμοποιεί τη φυσική δομή ενός κανονικού δωδεκάεδρου για την οπτικοακουστική εγκατάστασή του. Η μεταλλική κατασκευή (διαμέτρου 4 μέτρων) αποτελεί ουσιαστικά την πλατφόρμα για την παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων και μουσικών συνθέσεων που δημιουργούνται από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Συνολικά στην εγκατάσταση παρουσιάζονται 13 έργα (βίντεο και ήχου).

daniel

Ο Daniel Bisig είναι διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας. Σήμερα κατέχει θέση ερευνητή στο Institute for Computer Music and Sound Technology του Πανεπιστημίου Τεχνών στη Ζυρίχη, όπου και δημιουργήθηκε το Dodecahedron.

daniel

 

daniel

By