Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η οργή του Μαραντόνα και το μήνυμα του προέδρου της Κόστα Ρίκα

Η επίθεση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία από τον Ντιέγκο Μαραντόνα λίγο πριν, ήρθε σαν φυσική συνέχεια της απίστευτης απόφασης της FIFA να υποβάλει σε ντόπιγκ κοντρόλ επτά παίκτες της Κόστα Ρίκα.

ΚΡΙΚΚΑ

Ο Ντιέγκο οργισμένος –όπως… πάντα, τόχει ο χαρακτήρας του- μίλησε για ασέβια στην Κόστα Ρίκα τονίζοντας πως η πρόκρισή της ενόχλησε. «Όταν δεν προχωρούν οι μεγάλες ομάδες οι χορηγοί δεν πληρώνουν αυτά που υπόσχονται… Αυτό που έγινε πάντως εγώ δεν το έχω ξαναδεί», είπε ο Μαραντόνα, με την FIFA να απαντά στους κοσταρικανούς –που ήταν έξαλλοι- θυμίζοντάς τους πως πέντε από τους διεθνείς της δεν είχαν περάσει αντιντόπινγκ πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Ξέχωρα πάντως από το –απαράδεκτο- γεγονός, στην Κόστα Ρίκα ακόμη πανηγυρίζουν για το δεύτερο θρίαμβό τους στη Βραζιλία (τη νίκη επί της Ιταλίας, μετά την Ουρουγουάη…).

Μάλιστα μήνυμα στον κόσμο που γέμισε τους δρόμους όλων των πόλεων, έστειλε ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς: «Η 20η Ιουνίου 2014 είναι μια ημερομηνία που θα μείνει στην ιστορία. Έχουμε μεγάλους παίκτες, Ναι, πετύχαμε κάτι πολύ σπουδαίο»!

ΚΚΡΡΡ

Φυσικά… πανικός επικράτησε και στα αποδυτήρια στο Ρεσίφε…

costarica_xamos_apoditiria21062014_1costarica_xamos_apoditiria21062014

Μια μικρή χώρα, μια μεγάλη ιστορία!

By