Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Η Ουκρανία θα αγωνισθεί για την απελευθέρωση της Κριμαίας»

Οι Ουκρανοί βουλευτές απευθύνονται επίσης προς τη διεθνή κοινότητα ζητώντας «να μην αναγνωρισθεί η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία της Κριμαίας και η προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία»

ukraine-president

Η Ουκρανία θα αγωνισθεί για την «απελευθέρωση» της Κριμαίας και δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτησή της από τη Ρωσία, αναφέρεται σε κείμενο απόφασης που ψηφίστηκε σήμερα από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

«Η Ουκρανία δεν θα σταματήσει τον αγώνα της για την απελευθέρωση της Κριμαίας, όσο μακροχρόνιος και επώδυνος και αν είναι«, αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.

«Ο ουκρανικός λαός δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας«, αναφέρεται στο κείμενο στο οποίο τονίζεται ότι «τα σύνορα τροποποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» από τη Ρωσία, η οποία είναι εγγυήτρια της κυριαρχίας της Ουκρανίας από το 1994, όταν το Κίεβο εγκατέλειψε το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Οι Ουκρανοί βουλευτές απευθύνονται επίσης προς τη διεθνή κοινότητα ζητώντας «να μην αναγνωρισθεί η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία της Κριμαίας και η προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By