Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε και ο Χρήστος Παππάς

Την πρώτη νύχτα πίσω από τα κάγκελα πέρασαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

koridalos

Τελευταία ενημέρωση: 15:05

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε πριν από λίγο ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος. Εκεί θα συναντήσει τους συντρόφους του Ν.Μιχαλολιάκο και Γ. Λαγό. Όλοι μαζί θα κρατούνται στη γυναικεία πτέρυγα αλλά σε χωριστά κελιά και θα προαυλίζονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ. Παππάς, που παραδόθηκε την προηγούμενη Κυριακή και χθες βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέος, αναμένεται να οδηγεί στις φυλακές στις 12 το μεσημέρι.

Επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε λίγο μετά τις 12 μμ ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και  επίσης κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης.  Σε δηλώσεις του έξω από τις φυλακές χαρακτήρισε εκ νέου «άδικες» τις προφυλακίσεις των βουλευτών και του αρχηγού της Χ.Α. και είπε ότι «είμαστε μάρτυρες του μεγαλύτερου πολιτικού εγκλήματος»

Την πρώτη τους νύχτα πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού πέρασαν ο αρχηγός της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος, ο Γ. Λαγός.

Οδηγήθηκαν σε κελιά των φυλακών που ανακατασκευάστηκαν με διαδικασίες «εξπρές», και τα οποία διαθέτουν τηλεόραση αλλά τους έχει απαγορευτεί η χρήση κινητού τηλεφώνου. Όσο για το πως τους υποδέχθηκαν οι υπόλοιποι κρατούμενοι, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποδοχή τους ήταν «θερμή» με φωνές, βρισιές και χτυπώντας τα κάγκελα.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου, υψίστης ασφαλείας, θα κρατηθεί ο Γιώργος Πατέλης, παρέα με το δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιά, ενώ η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά, θα κρατείται στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Στο μεταξύ, ένας – ένας παραδίνονται οι αναζητούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι  παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αντιτρομοκρατική ακόμα ένας αναζητούμενος και συνελήφθη.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής παραδόθηκε στο Εφετείo και οδηγείται στην Αντιτρομοκρατική απόστρατος, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φέρεται να μιλά τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά το έγκλημα.

Σήμερα οι απολογίες συνεχίζονται με τη σύζυγο και την πεθερά του Γιώργου Ρουπακιά, οι οποίες παραδόθηκαν την Πέμπτη, και κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αποφασισμένος για την εκκαθάριση της αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο», δήλωσε εκ νέου χθες το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αποκάλυψη του προσώπου της Χρυσής Αυγής θα μειώσει και την απήχησή της στην κοινωνία.

Ήδη αρκετές δημοσκοπήσεις δείχνουν καθίζηση της οργάνωσης. Μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή της VPRC δείχνει ότι η Χ.Α. συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By