Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο

Πολυπληθείς διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στην Ισπανία πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας ενόψει πρωτομαγιάς με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

1st may spain

Στη Ρωσία περίπου 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές αναμένεται να συμμετέχουν στις πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά, κυρίως σε Μόσχα και Βλαδιβοστόκ.

1st may russia

Στη Γαλλία τα δύο μεγάλα συνδικάτα, CGT και CFDT, πραγματοποιούν πορεία με σύνθημα: «Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις, δουλειά, ανάπτυξη, δημοκρατικά κοινωνικά δικαιώματα».

1st may france

Σχεδόν 55.000 εργάτες διαδήλωσαν στη Τζακάρτα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αριθμός πρωτοφανής, για την ημέρα της Πρωτομαγιάς τα τελευταία χρόνια. Οι διαδηλωτές φορούσαν κουστούμια μυρμηγκιών προκειμένου να εκφράσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

1st may jakarta

Στο Μπανγκλαντές δεκάδες χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές ζήτησαν δικαιοσύνη μετά τον θάνατο τουλάχιστον 400 εργατών στην κατάρρευση του κτιρίου Ράνα Πλάζα στην περιφέρεια της Ντάκας, όπου στεγάζονταν βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων. Οι διαδηλωτές είχαν ως σύνθημα «Κρεμάστε τους φονιάδες, κρεμάστε τους ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών!».

bangadesh

Πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς εκφορτωτές, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα στο Χονγκ Κονγκ με τη συμμετοχή 5.000 διαδηλωτών.

hong kong

 

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες προς τις αρχές και τους αστυνομικούς να απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη πεπιεσμένου νερού.

1st may tourkia

 

By