Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η πρόεδρος της Αργεντινής καταγγέλλει ότι έχει δεχθεί απειλές από τζιχαντιστές

Αφορμή των απειλών η σχέση της Κριστίνα Φερνάντες με τον πάπα Φραγκίσκο

Papas

Μοιραία μπορεί να σταθεί η σχέση της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, με τον συμπατριώτη της Πάπα Φραγκίσκο, καθώς, όπως δήλωσε η ίδια, έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της από το Ισλαμικό Κράτος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο Βατικανό η πρόεδρος ανέφερε ότι το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται με τις συγκεκριμένες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Φερνάντες βέβαια τόνισε ότι οι απειλές δεν θα σταματήσουν τη δράση της καθώς αν επικεντρωνόταν σε τέτοιες δηλώσεις θα έπρεπε «να ζει κάτω από το κρεβάτι». Το Ισλαμικό Κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Τον περασμένο μήνα ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, είπε ότι θα ήταν θεμιτό για την διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει η «άδικη επίθεση» από τους τζιχαντιστές που έχουν σκοτώσει ή εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ και τη Συρία, πολλοί εκ των οποίων είναι χριστιανοί.

By