Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας

«Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος», είναι γυρισμένη στην Ελλάδα και θα προβληθεί το Σεπτέμβριο

monomaxosΜονομάχοι, σκλάβοι, πανοπλίες και παράξενα πλάσματα, για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο λόγος για την ταινία «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος», που έχει γυριστεί στην Πάρνηθα, το Τατόι και τη Βαρυμπόμπη με ελληνικό καστ και παραγωγή.

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας μεγάλου μήκους και φέρει την υπογραφή του 28χρονου σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση και του συν-σεναριογράφου κομίστα Γιάννη Ρουμπούλια.

Η χρηματοδότηση των γυρισμάτων έγινε μέσω της μεθόδου του crowdfunding, με τη στήριξη τόσο Ελλήνων και κυρίως ξένων και κόστισε 10.000 ευρώ!

Η ταινία διαδραματίζεται σ τον «Σκοτεινό κόσμο του Ελεμπρος» του Ρουμπούλια. Ο βασικός ήρωας ο Ντράγκαρ είναι ένας σκλάβος μονομάχος από τις περιοχές του Βορρά που παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας έτσι τους ευγενείς της πανίσχυρης Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα που κυβερνά με σιδερένια γροθιά όλους τους λαούς που βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της.

Ομως το μυαλό του Ντράγκαρ είναι στον τόπο του και στην γυναίκα του, που έχει να δει τέσσερα χρόνια…

Ο Ντράγκαρ καταφέρνει να αποδράσει και παίρνει ως όμηρο την κακομαθημένη Βαλέρια, κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας που με τη σειρά του στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να την πάρει πίσω. Ο δρόμος του γυρισμού θα είναι δύσκολος και γεμάτος περιπέτειες και εκπλήξεις για τον Ντράγκαρ.

Η ταινία θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας (18-29/9, Δαναός, Ιντεάλ, Οπερα, Ταινιοθήκη)

Πηγή: Ελευθεροτυπία

(Visited 1 times, 1 visits today)
By