Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η πρώτη τηλεοπτική «μάχη» για την Αθήνα

Τι σημείωσαν στις τοποθετήσεις τους οι Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος, Σακελλαρίδης

kaminis spiliotopoulos sakellaridis

Την ευκαιρία να αντιπαραθέσουν τις απόψεις τους και να κάνουν κριτική στους αντιπάλους τους είχαν το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Καμίνης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο debate που φιλοξένησε η τηλεόραση του Mega.

Οι υποψήφιοι για τη δημαρχία των Αθηναίων ανάμεσα σε άλλα μίλησαν για την αστυνόμευση της πόλης, ενώ διαφώνησαν για το θέμα του τζαμιού.

«Δεν διαφωνώ στο να γίνει το τζαμί. Διαφωνώ στο πού θα γίνει το τζαμί» είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά των αντιπάλων του.

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ασυνεπής στο θέμα του τζαμιού» είπε ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης. «Έχουμε μια κλασική περίπτωση υποκρισίας» πρόσθεσε.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε για το θέμα ότι «ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει υποπέσει σε ένα σφάλμα: Μιλάει με ακροδεξιό λαϊκισμό».

Όσον αφορά το θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Καμίνης είπε ότι μαθεύτηκε ποιος επενδύει πάνω στον φόβο «και ποιος χαρακτηρίζει την πόλη Καμπούλ» (αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος).

«Θέλω αστυνομικούς παντού. Θέλω τον αστυνομικό της γειτονίας. Θέλω να επιστρέψει η μεταταγμένη δημοτική αστυνομία» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ενώ ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «υπάρχει ανισομερής κατανομή της αστυνόμευσης στην Αθήνα».

Σε ερώτηση για το έργο που έχει να επιδείξει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για «αδυναμία του δημάρχου να εμφανίσει έργο στη θητεία του».

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει παρατηρηθεί η «μεγαλύτερη εγκατάλειψη που έχουν γνωρίσει οι γειτονιές της Αθήνας».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης είπε: «Το μεγάλο έργο που κάναμε ήταν ότι φέραμε 120 εκατομμύρια ευρωπαϊκούς πόρους».

By