Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το ΝΑΤΟ επανεξετάζει τη σχέση του με τη Ρωσία

Πλήρη επανεξέταση της συνεργασίας του με τη Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΝΑΤΟ, μετά το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες

nato600_050314
Σε μία προσπάθεια να πιέσει τη Μόσχα, η Συμμαχία ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τα σχέδια για μία κοινή επιχείρηση που σχετίζεται με τα συριακά χημικά όπλα. Κριτήρια Ψυχρού Πολέμου εφαρμόζει η Συμμαχία, λέει ο ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, είπε ότι οι αξιωματούχοι των επιτελείων της Συμμαχίας δεν θα πραγματοποιούν πλέον επαφές με τους ρώσους αξιωματούχους των επιτελείων, ενώ θα αυξήσουν τις επαφές τους με την ουκρανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε, επίσης, ότι παγώνει μία πιθανή κοινή αποστολή Ρωσίας-Συμμαχίας που θα είχε ως στόχο την προστασία αμερικανικού πλοίου που θα κατέστρεφε τα χημικά όπλα της Συρίας.

Η Ρωσία κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εφαρμόζει «δύο μέτρα και σταθμά» και ψυχροπολεμικά στερεότυπα.

«Αυτή η συνάντηση απέδειξε ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να έχει μία πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών. Και τα στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου εξακολουθούν και εφαρμόζονται κατά της Ρωσίας» είπε ο ρώσος απεσταλμένος στη Συμμαχία.

By