Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Σάλκε κυριάρχησε στο ντέρμπι του Ρουρ -πέρασε από την Κολωνία η Μπάγερν

Στο ντέρμπι του Ρουρ, είναι κυρίαρχη! Η Σάλκε, παρά τις απουσίες της, ήταν η μεγάλη νικήτρια (2-1) κόντρα στην Ντόρτμουντ (με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να μπαίνει αλλαγή στο 80’). Η Μπάγερν παράλληλα, πήρε το πρώτο της διπλό (2-0 στην Κολωνία).

thumbnail (4)Η Σάλκε έμεινε για τρίτη αγωνιστική αήττητη (2-1-0) και πέτυχε την 2η σερί νίκη, αλλά αυτή η επιτυχία είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία. Η Ντόρτμουντ δεν νίκησε για 3η αγωνιστική (0-1-2). Οι «βασιλικοί μπλε» έφτασαν στην επιτυχία στην «Veltins Arena» με δυο γρήγορα γκολ. Η γηπεδούχος ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και έκανε το 2-0 με τους Μάτιπ και Τσούπο-Μότινγκ ατο 10’ και στο 23’. Η φιλοξενούμενη αντέδρασε με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 26’ (2-1).

Στην Κολωνία, ο Μάριο Γκέτσε άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν στο 19’, ενώ με αυτογκόλ του Χάφλαρ στο 69’ οι Βαυαροί «κλείδωσαν» τη νίκη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Γκλάντμπαχ πήρε πολύ σπουδαία νίκη (2-1) στην έδρα της Πάντερμπορν (γνώρισε την 2η σερί ήττα) και έμεινε αήττητη (3-3-0) στο -2 από την κορυφή. Στο 0-0 «κόλλησε» η Λεβερκούζεν στην έδρα της Φράιμπουργκ και έτσι οι «ασπιρίνες» είναι στο -2 από την πρώτη θέση. Ανάσα για την Στουτγάρδη, η οποία επικράτησε 1-0 εντός έδρας κόντρα στον Αννόβερο.

By