Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Σέριλ Σάντμπεργκ του facebοok στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων

Η Σέριλ Σάντμπεργκ, γενική διευθύντρια του facebοok, είδε την περιουσία της να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια

1Σύμφωνα με το πρακτορείο Μπλούμπεργκ. Η 44χρονη Σάντμπεργκ έχει πουλήσει μεγάλο όγκο των μετοχών της στο facebook, αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ακόμα όμως διατηρεί 12,3 εκατομμύρια μετοχές, καθώς και πολλές οψιόν.

Απόφοιτη του Χάρβαρντ, πρώην επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς, συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας Ντίσνεϊ και πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις «Lean In».

«Ξεκίνησε στην Google, μετακινήθηκε στη facebook, έγινε συγγραφέας και γνωρίζει πότε θα πρέπει να εμπλακεί στην πολιτική και να εκλεγεί» επισημαίνει ο Ντέιβιντ Κερκπάτρικ, συγγραφέας του «The Facebook Effect». Η ενίσχυση του πλούτου της κ. Σάντμπεργκ συνδέεται με την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των επενδυτών στη facebook, η οποία πιστώνεται εν πολλοίς στην ίδια. Η εταιρεία κεφαλαιοποιεί την παρουσία της στα κινητά τηλέφωνα και έχει νέες πηγές εσόδων από διαφημίσεις σε βίντεο, στην εφαρμογή Instagram κ.λπ. Οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι είναι σχετικά λίγες – μόνο 17 εκ των 200 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

By