Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η συζήτηση για το κούρεμα βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα

Τέρμα στη φιλολογία για το κούρεμα, διότι βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα, διαμηνύει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

germany bundestagΟ Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφαν Κάμπετερ ζήτησε από την αντιπολίτευση να σταματήσει η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς όπως επισήμανε είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα και βλάπτει σε τελική ανάλυση τον Ευρωπαίο φορολογούμενο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι στόχος θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές για να χρηματοδοτηθεί.  «Όποιος –όπως οι Πράσινοι- εικοτολογεί σε εβδομαδιαία βάση για το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους το μόνο που καταφέρνει είναι να φοβίσει τους επενδυτές. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ.Κάμπετερ.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του επίσης Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέρ, ο οποίος τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. «Όλες αυτές οι εικασίες που διατυπώνονται πριν από το καλοκαίρι του 2014 απλώς παραπλανούν», είπε ο κ.Κάμπετερ. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Αθήνα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια για το 2015, το ύψος της οποίας θα διασαφηνιστεί το 2014.

Πηγή: dw.de

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By