Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα πρόξενου

H ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Έλληνα πρόξενου Άρη Ραδιόπουλου στο Βερολίνο

polizei__main

H ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Έλληνα πρόξενου Άρη Ραδιόπουλου στο Βερολίνο με προκήρυξη που ανάρτησε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση από το 2012.

Η επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα διπλωμάτη σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη Deutsche Welle το αυτοκίνητο του, όπως και ένα άλλο που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του στο Βίλμερσντορφ, καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η προκήρυξη έχει τίτλο: «Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή«. Το κείμενο αναφέρει ότι: «Στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο«. Αφού κατάφεραν τα «σκυλιά του συστήματος να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων«, εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.

Όπως υποστηρίζουν, στην καταστολή του «αντιστασιακού πνεύματος» των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό.

«Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα «σκυλάκια του καναπέ τους» στο ήσυχο Βίλμερσντορφ«.

Τέλος, η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών«.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου, και στις δύο άλλες περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων Ελλήνων διπλωματών στην πρωτεύουσα της Γερμανίας είχαν δημοσιευθεί προκηρύξεις άλλων οργανώσεων, με τις οποίες αναλάμβαναν την ευθύνη.

Η πρώτη επίθεση έγινε τον Οκτώβριο του 2012 στο αυτοκίνητο του ακολούθου Άμυνας ενώ η δεύτερη συνέβη το Πάσχα και είχε ως στόχο το αυτοκίνητο της υπεύθυνης του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα ήταν σταθμευμένα κοντά στις κατοικίες των διπλωματών.

By