Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Τελεία…στο Skrow Theater…

Η Τελεία…μία παράσταση με αφορμή τo ομώνυμo παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς…

τελεια1

Η τελεία που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και θερμή υποδοχή κοινού τη σεζόν 2011-12, προσελκύοντας πάνω από 3.000 λιλιπούτειους θεατές στην παιδική σκηνή του πολυχώρου Bios, επανέρχεται φέτος στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο ολοκαίνουριο Skrow Theater του Βασίλη Μαυρογεωργίου και φιλοδοξεί για ακόμη μία χρονιά να σκορπίσει χρώμα στο μουντό σκηνικό της εποχής.

Η παράσταση της τελείας είναι μια ιδέα με αφετηρία το ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Αίσωπος. Ένα σύγχρονο παραμύθι που με τις μεταφράσεις του έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έχει αποσπάσει σημαντικά εκδοτικά και παιδαγωγικά βραβεία.

τελεια2

Πρόκειται για την ιστορία της Λίας, ενός συνηθισμένου κοριτσιού που με λίγη ενθάρρυνση καταφέρνει να νικήσει τους φόβους της και να κατακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Όλα ξεκινούν όταν η δασκάλα της την προτρέπει να μην αφήνει το χαρτί της λευκό στο μάθημα της ζωγραφικής αλλά να κάνει κάτι…«έστω μια γραμμή, μία τελεία!».

[pullquote style=»border-left»]Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών συνθέτουν με αφορμή αυτή την απλή αλλά τόσο εμπνευσμένη ιστορία, μία παράσταση για όποιον έχει φοβηθεί να εκφράσει τον εαυτό του, τη δημιουργικότητά του και τελικά τα όνειρά του.[/pullquote]

Μία μουσική παράσταση με χιούμορ, σουρεαλισμό και πρωτότυπες μελωδίες που χρησιμοποιεί νέα μέσα για να εξερευνήσει τη δημιουργική έκφραση και τις ανθρώπινες δυνατότητες. Η τελεία παρακινεί, εμπνέει και υπενθυμίζει ότι η τόλμη κι η αυθεντικότητα είναι όπλα που διαθέτει ο καθένας, αρκεί να μη φοβάται να αφήσει το σημάδι του και φυσικά…να βάλει σε αυτό την υπογραφή του!

τελεια3

Απο 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 11.30 & 15.00 καθώς και καθημερινές για σχολεία

Διάρκεια 65′ γενική είσοδος 10 ευρώ

Skrow Theater

Αρχελάου 5, Παγκράτι 210 7235842

www.skrowtheater.com

Σκηνοθεσία

Δημήτρης Μπογδάνος

Πρωταγωνιστούν

Εύη Δόβελου, Ναταλία Καλημερατζή, Αγγελική Μαρίνου, Γιώργος Φλωράτος

Σκηνικά-κοστούμια-video art

Λυδία Κοντογιώργη, Μαρίζα Παγκάκη

Κινησιολογία

Μαργαρίτα Τρίκκα

 

Η Τελεία

Μουσική

Ερατώ Α. Κρεμμύδα

Στίχοι

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Φωτισμοί

Δημήτρης Παπαθανασίου Ηλίας Ελιέζερ

Φωτογραφίες

Χριστόφορος Δουλγέρης

*και βάλε την υπογραφή σου!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By