Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Τουρκία αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο Ιράκ

H αμερικανική βάση που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος δεν έχει χρησιμοποιηθεί στις αεροπορικές επιθέσεις

iraq-2003

Η Άγκυρα αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, συμπληρώνοντας ότι η αμερικανική βάση που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος δεν έχει χρησιμοποιηθεί στις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ουάσινγκτον εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

«Πέντε φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια στο Ιράν ξεκίνησαν σήμερα και θα περάσουν από το συνοριακό πέρασμα Χαμπούρ την Κυριακή», ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους, τονίζοντας ότι αυτά μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν σήμερα θέσεις του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους το οποίο χρησιμοποιούνταν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την Αρμπίλ. Οι ΗΠΑ διαθέτουν μια μεγάλη αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία.

«Η βάση του Ιντσιρλίκ δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές», διαβεβαίωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Τουρκία έχει κοινά σύνορα με το βόρειο Ιράκ μήκους 370 χιλιομέτρων και ανησυχεί από την προέλαση των ισλαμιστών μαχητών προς την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν.

By