Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Τουρκία ζητά να σταματήσουν στις κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες

Ο Ντερβίς Έρογλου έκκληση στην Λευκωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

dervis eroglou

Με αφορμή την 31 πρώτη επέτειο του ψευδοκράτους ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες των Κυπρίων για υδρογονάνθρακες.

Ο Ντ. Έρογλου είπε ότι οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όπως για την εκλογή της εκτελεστικής εξουσίας, το περιουσιακό και τις μόνιμες παρεκκλίσεις ήταν εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται την εκ περιτροπής προεδρία.

Ανέφερε επίσης πως η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι ενοχλημένη από τη στάση της Λευκωσίας για τα θέματα ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Σε σχέση με το θέμα του εδαφικού, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι η δική του πλευρά δεν αποδέχθηκε κάποιο χάρτη, ενώ όπως σημείωσε η ελληνοκυπριακή πλευρά έφερε στο τραπέζι ονόματα τοποθεσιών και ποσοστά.

Έκανε έκκληση στην πλευρά της Λευκωσίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να θέτει οποιουσδήποτε όρους.

Εισηγήθηκε όπως τερματιστούν όλες οι εργασίες για τους υδρογονάνθρακες, και αφού εξευρεθεί λύση το θέμα του φυσικού αερίου να τεθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

By