Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η τρικομματική για επενδύσεις στο Κουρδιστάν!

adonis nd geordiadis boyli vouli

Αποστολή με δικά τους έξοδα κάνουν βουλευτές από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνοδευόμενοι από Έλληνες επιχειρηματίες

Vote Regarding New Tax Bill / Ψηφοφορία Φορολογικού ΝομοσχεδίουΤρικομματική κοινοβουλευτική αποστολή στο… Κουρδιστάν προς άγραν επενδύσεων οργανώνεται από την Βουλή. Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Σάββας Αναστασιάδης, ο Οδυσσέας Κωνσαντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και η Κατερίνα Μάρκου από την ΔΗΜΑΡ ταξιδεύουν αύριο για το Κουρδιστάν, συνοδευόμενοι από 20-25 Έλληνες επιχειρηματίες.

Άπαντες θα πληρώσουν τα έξοδα τους – χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της Βουλής  – και στόχος είναι να διερευνήσουν το έδαφος για αμφίδρομες επενδύσεις σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται ήδη 1.100 (!) τουρκικές επιχειρήσεις.

Οι βουλευτές και οι επιχειρηματίες θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ θα έχουν και δύο γεύματα εργασίας με το Οικονομικό Επιμελητήριο του Κουρδιστάν και τοπικούς επιχειρηματίες.

Στην «παρθένα» αγορά από ελληνικής πλευράς έχει απευθυνθεί μόλις μια ελληνική γαλακτοβιομηχανία (Κρι-Κρι) η οποία κατασκευάζει το δικό της εργοστάσιο στην περιοχή. Αντιθέτως, η Τουρκία – παρά την ένταση με το PKK – έχε ήδη 1085 επιχειρήσεις στην περιοχή οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το μισό ποσοστό από τις 2.296 καταχωρημένων ξένων εταιριών από 78 χώρες που δραστηριοποιούνται στο Κουρδιστάν. Με το Σύνταγμα που επικυρώθηκε το 2005 αναγνωρίστηκε η αυτονομία του νότιου Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ.

By