Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Η τρόικα έκανε λάθη, αλλά σώθηκε η Ελλάδα»

Αυτό δηλώνει ο  αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στη Βουλή 

otmarA

Η τρόικα έκανε λάθη, παραδέχεται σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος θα βρεθεί στη Βουλή για την αξιολόγηση του ελληνικού μνημονίου. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η παρουσία της ήταν απαραίτητη και κατάφερε να αποτρέψει την πτώχευση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.

«Ήμασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγώντας πως η εμπλοκή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης ήταν αναγκαία λόγω της τεχνογνωσίας της, η οποία απουσίαζε από τους μηχανισμούς της ΕΕ.

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να υπάρξουν ευθύνες για τις ενέργειες της τρόικας στην Ελλάδα, ο κ. Κάρας σημείωσε: «Επιθυμώ αλληλεγγύη εντός της Ε.Ε. Όμως, χρειαζόμαστε εργαλεία για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη καλύτερα, και αυτά απαιτούν διαφάνεια, δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Μόνον εάν η διαδικασία είναι διαφανής και εμπλέκονται τα Κοινοβούλια, θα δεχθούν όλοι να προσπαθήσουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By