Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τρόικα ζητά «ξήλωμα» του ΣΔΟΕ

 Έκθεση σοκ του ΔΝΤ και της Κομισιόν τα ψέλνει στο Υπουργείο Οικονομικών για την αποκαρδιωτική κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

-Του Χρυσόστομο Τσούφη-

Hands counting €50 Euro notes € 50 movement blur. Picture: ImagestateΣτην έκθεση, την οποία δημοσιεύει η Ανανεωτική Κίνηση εφοριακών, αναφέρεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση προχωρά αποσπασματικά, με τους δανειστές να συστήνουν  το «ξήλωμα» ακόμα και του ΣΔΟΕ, για το οποίο προτείνεται να υπαχθεί στη νέα Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Κριτική ασκείται και για το νέο θεσμό του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, ο οποίος κατά τους τεχνοκράτες των δανειστών στερείται αυτονομίας. Η έκθεση είναι το σύνολο των συμπερασμάτων από την επίσκεψη των τεχνοκρατών στην Αθήνα μεταξύ 21ης και 31ης Ιανουαρίου με σκοπό να καταγράψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί έναντι των δεικτών απόδοσης στη φορολογική διοίκηση για το 2013, καθώς και την πρόοδο στη θεσμική μεταρρύθμιση, να εξετάσει τις προτάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΙΜΗΔ) για την αναδιάρθρωση της φορολογικής και τελωνειακής οργάνωσης, και να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη της φορολογικής διοίκησης.

Για να διαβάσετε την έκθεση πατήστε εδώ.

[space size=»30″]

By