Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Τσέλσι πήρε το ντέρμπι (2-0 την Άρσεναλ), ο Βενγκέρ «άρπαξε» τον Μουρίνιο!

Η Τσέλσι πήρε τη νίκη από την Αρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου, ενώ στα χέρια ήρθαν στη διάρκεια του ματς Ζοζέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ!

6Ήταν το 21ο λεπτό του ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» όταν, ένα σκληρό τάκλιν του Κέιχιλ στον Αλέξις Σάντσες πυροδότησε την ένταση. Η φάση έγινε στην πλαϊνή γραμμή, μπροστά στους δύο πάγκους. Ο Βενγκέρ έγινε έξαλλος, ο Μουρίνιο κινήθηκε προς τον 4ο διαιτητή και ο Αλσατός τον έσπρωξε δύο φορές, με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να κρατηθεί από… τη γραβάτα του τεχνικού της Αρσεναλ.

253Οι δυο τους έχουν ανταλλάξει κουβέντες έχθρας και αντιπαλότητας ουκ ολίγες φορές, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που η μεταξύ τους κόντρα πήρε μορφή «μάχης» σώμα με σώμα.

Στα αγωνιστικά. στο 27′ με πέναλτι ο Αζάρ, άνοιξε το σκορ και το δεύτερο τέρμα πέτυχε στο 78′ ο Ντιέγκο Κόστα με εκπληκτικό τρόπο κόντρα σε μια Άρσεναλ πάντως, που είχε τις ευκαιρίες της και διεκδίκησε τη νίκη.

Τσέλσι: Κουρτουά (24′ Τσεχ), Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγκας, Σίρλε (69′ Σίρλε), Οσκάρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

Άρσεναλ: Στσέσνι, Τσέιμπερς, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Φλαμινί, Γουίλσιρ (83′ Ροσίτσκι), Καθόρλα (69′ Τσάμπερλεϊν), Εζίλ, Σάντσες (79′ Ποντόλσκι), Γουέλμπεκ.

 

By