Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η υπέροχη Ντόρντμουντ θριάμβευσε με 2-0 της Μπάγερν -εξαιρετικός ο Σωκράτης…

Η εξαιρετική Μπορούσια του Ντόρτμουντ, από τις καλύτερες «δεύτερες» της Ευρώπης (πίσω από τις παραδοσιακά μεγάλες) επικράτησε με 2-0 της Μπάγερν Μονάχου και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο και πέμπτο συνολικά γερμανικό Σούπερ Καπ της ιστορίας της και παράλληλα το πρώτο τρόπαιο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

thumbnailΟ πολύ καλός τεχνικός Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε μία ενδεκάδα ανάγκης καθώς η Ντόρντμουντ αγωνίστηκε χωρίς τους Μάρκο Ρόις, Νούρι Σαχίν, Ματς Χούμελς και Ιλκάι Γιουντογκά. Απουσίες είχαν βέβαια και οι Βαυαροί, κυρίως των «μουντιαλικών» παικτών της, Φρανκ Ριμπερί, Τιάγκο Αλκάνταρα , Ραφίνια και Πέπε Ρέινα.

Στο 23ο λεπτό ο Χένρικ Μιχιταριάν άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά λάθη της άμυνας της Μπάγερν. Ο Ομπαμεγιάνγκ σημείωσε το 2-0 (και θυμήθηκε τον αγαπημένο του πανηγυρισμό: έβαλε τη μάσκα του Spider Man και το γιόρτασε μαζί με τους συμπαίκτες του).

11257_760207677370231_7450105432779301940_nΟ Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι δεν άκουσε πολλές αποδοκιμασίες στο πρώτο του ματς ως αντίπαλος της βεστφαλικής ομάδας, εν αντιθέσει με τον Μάριο Γκέτσε, ο οποίος έχει ήδη πάρει την… κρυάδα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, από την πλευρά του, έπιασε καλή απόδοση, παίζοντας πολύ καλά τον Λεβαντόφσκι τον οποίο είχε αναλάβει να μαρκάρει.

Το μεγαλύτερο πλήγμα για την Μπάγερν είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Χάβι Μαρτίνεθ στο αριστερό γόνατο, ενώ ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ίσως να έχει υποστεί ρήξη χιαστών, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ (46′ Ντουρμ), Κιρχ (85′ Μπέντερ), Κελ, Χόφμαν, Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (63′ Ράμος), Ιμόμπιλε.

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ (31′ Ντάντε), Μπερνάτ, Χόιμπιεργκ (59′ Γκέτσε), Ρόντε, Γκαουντίνο, Αλάμπα, Μίλερ (46′ Λαμ), Σατσίρι, Λεβαντόβσκι.

 

By