Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η φασιστική δολοφονία στη Βουλή

Όλα τα κόμματα ζητούν αυστηρή αντιμετώπιση από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη

vouli1Τη Χρυσή Αυγή έδειξαν πίσω από την δολοφονική επίθεση τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη κυβέρνηση και κόμματα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός, που συνέβη λίγα 24ωρα μετά τα επεισόδια στο Μελιγαλά και το Πέραμα. «Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, αυτόν της Χρυσής Αυγής», τόνισε και πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη.

Ο Χ. Αθανασίου που άκουσε την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μ. Βορίδη για κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης, παραδέχθηκε το γεγονός και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή προς τις αρχές να ενεργούν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη», τόνισε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε πως όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση. «Τι πρέπει να γίνει για να επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Διότι αλλιώς απλώς παρακολουθούμε, να παροτρύνουμε τη δικαιοσύνη πια να ενεργήσει», επεσήμανε.

Για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την εκτίμηση της Κουμουνδούρου ότι σε αυτό συμπράττουν η Χρυσή Αυγή και ακροδεξιοί παρακρατικοί μηχανισμοί. Ο Δ. Παπαδημούλης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για υιοθέτηση μιας ανιστόρητης και επικίνδυνα ακραίας λογικής των δύο άκρων, επιδιώκοντας –όπως είπε- να ταυτίσει την παράταξη του Μ. Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ. «Οι δράστες να συλληφθούν και να σαπίσουν στη φυλακή και οι όλες οι πτέρυγες της Βουλής να απομονώσουν το φασισμό», είπε και ζήτησε να σταματήσει η ανοχή και η ατιμωρησία, αλλά και οι τρομακτικές καθυστερήσεις στις δίκες των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Να υπάρξει ένα άλλο πλαίσιο αντιμετώπισης των δράσεων τέτοιων συμμοριών», ζήτησε ο Γ. Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αφού καταδίκασε την δολοφονική επίθεση του 34χρονου στην Αμφιάλη, μίλησε για τα τύμπανα που πλησιάζουν.

Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι αγνόησε την θέση της ΔΗΜΑΡ να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, επέρριψε ο Ν. Τσούκαλης, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ ανέφερε ότι «αναδείχθηκε ότι ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής είναι το δολοφονικό χέρι του κεφαλαίου και του σάπιου συστήματος που το γεννά».

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο Ηλ. Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι ο 34χρονος δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής και έκανε λόγο για απόπειρα εκμετάλλευσης του γεγονότος προς άγρα ψήφων. Κατήγγειλε μάλιστα, ότι αυτή την ώρα γίνεται παράνομη εισβολή στα γραφεία του κόμματος.

By