Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Χαμάς εκτέλεσε δύο Παλαιστίνιους για κατασκοπεία

Δύο Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν την Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας αφού κατηγορήθηκαν ότι διενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισλαμική κυβέρνηση της Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα

E9836B5CB14060D51BAEE038B459AC6F

Στην ανακοίνωση της η Χαμάς ανέφερε ότι οι δυο εκτελεσθέντες βοήθησαν τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να πραγματοποιήσουν φονικές επιδρομές κατά Παλαιστινίων και να βομβαρδίσουν στόχους στη Γάζα.

Οι καταδικασθέντες -ο ένας εκ των οποίων απαγχονίστηκε, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε ενώπιον εκτελεστικού αποσπάσματος- «βοήθησαν τις δυνάμεις κατοχής [του Ισραήλ] με πληροφορίες που οδήγησαν να γίνουν μάρτυρες» πολίτες, ανέφερε μεταξύ άλλων το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.

Και οι δύο είχαν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και είχαν πρόσβαση σε δικηγόρους, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από το 2007, την εποχή που ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 19 κρατούμενοι εκτελέστηκαν, οι 10 από αυτούς με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την επιβολή της θανατικής ποινής στη Γάζα.

Σύμφωνα με την νομοθεσία που διέπει τα Παλαιστινιακά Εδάφη ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα πραγματοποιηθεί μία εκτέλεση.

Η Χαμάς δεν ζήτησε πάντως καμία έγκριση, παρά τη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης που επιτεύχθηκε με την ΟΑΠ του Αμπάς τον περασμένο μήνα για τον τερματισμό του επταετούς εσωτερικού διχασμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

By