Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο του Ποταμιού

Στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού, απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτών και τόνισε ότι είναι με την πρόοδο

to potami

«Το Ποτάμι έρχεται για να συνεφέρει τους δύο τυφλούς μονομάχους και να δώσει διέξοδο, να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος», ανέφερε, τονίζοντας ότι στόχος είναι να τερματίσει τρίτο στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ψαλιδισμένα.

«Είναι ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν μια επαναστατική ειρηνική λύση όπως το Ποτάμι, και όχι μια βίαιη λύση όπως η Χρυσή Αυγή, όλοι έχουμε ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη, αλλά δεν πολεμάς το σύστημα αν ψηφίζεις μια συμμορία, ένα πολύ χειρότερο πολιτικό σύστημα», είπε.

Λήψη γενναίων αποφάσεων για τα δάνεια

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε πως η λύση βρίσκεται σε ένα νέο και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα. «Το Ποτάμι λέει όχι στον διορισμό τραπεζιτών, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΤΤΕ πρέπει να προκύπτει από διεθνή διαγωνισμό ώστε να εποπτεύει με διαφάνεια το τραπεζικό σύστημα. Ο κόσμος δεν θέλει να περάσουμε από τους γαλάζιους στους ποταμίσιους τραπεζίτες αλλά σε μια διαδικασία επιλογής αδιαφιλονίκητα σωστή. Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα λυθεί με τον διαχωρισμό τους σε υγιή και αδύναμα, και με τη λήψη γενναίων αποφάσεων».

Ζήτησε δικαιότερο φορολογικό σύστημα και αναφέρθηκε στις 14 προτάσεις του Ποταμιού για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας πως αυτό που λείπει είναι «αποφασιστικότητα και σύγχρονοι μηχανισμοί». Αναφέρθηκε ακόμη, στην ανάγκη αξιολόγησης του προσωπικού στα σχολεία, δήλωσε αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του νερού και τάχθηκε υπέρ της δικαστικής νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Σκουριές.

By