Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ώρα του Παππά

Προφυλακιστέοι Μιχαλολιάκος και Πατέλης – Συνελήφθη η Σκορδέλη

papasxrisiaugiΣτα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί στη μία το μεσημέρι ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και φερόμενος κατά το κατηγορητήριο ως «υπαρχηγός» Χρήστος Παππάς προκειμένου να απολογηθεί.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γγ της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σε βάρος του φαίνεται ότι έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Της ίδιας ποινικής μεταχείρισης από τους ανακριτές και εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση έτυχε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. Γιώργος Πατέλης.

Οι δυο τους όπως επίσης και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός και η αστυνόμος Β. Πόπορη, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού.

mixaloliakos

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική μια γυναίκα σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο ενός ακόμα καταζητούμενου με ένταλμα σύλληψης, που εμπλέκεται στο επεισόδιο στο Κερατσίνι, που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επίσης αργά το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η Θέμις Σκορδέλη που καταζητείτο, μαζί με 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Η 50χρονη θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Για άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση που έχει υπαγορευτεί από ξένα κέντρα εξουσίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας την απόφαση προφυλάκισης του Ν.Μιχαλολιάκου ενώ σημειώνει ότι εξελίσσεται σε βάρος της Χ.Α η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδας. Παράλληλα, διαμηνύει ότι η Χ.Α «παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς».

×ÑÕÓÇ ÁÕÃÇ ÌÅÔÁÃÙÃÇ ÃÁÄÁ ÂÏÕËÅÕÔÇÓ YANNIS LAGOS ÃÉÁÍÍÇÓ ËÁÃÏÓ

Σε ανακοίνωσή της, η ΧΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας» και προσθέτει: «Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας»

Επίσης ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, που χθες αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία. «Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ο αριθμός που φέρεται να είναι του κ. Μιχαλολιάκου είναι ο αριθμός των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Η απόφαση βασίζεται σε ένα παράλογο σκεπτικό. Ότι όποιος τηλεφωνεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μιλάει υποχρεωτικά με τον κ. Μιχαλολιάκο. Σαν να λέμε, ότι όποιος καλεί στη Συγγρού μιλάει με τον κ. Σαμαρά και όποιος καλεί στην Χαριλάου Τρικούπη, μιλάει με τον κ. Βενιζέλο» δήλωσε το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By