Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Calvin Klein λανσάρει σειρά για παχουλές με… αδυνατο μοντέλο

Το… φάουλ της Calvin Klein έχει προκαλέσει σάλο και ποίκιλλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το ίδιο το μοντέλο ης εταιρείας να επιμένει ότι έχει τα κιλάκια της, που όμως δεν… τα βλέπει κανείς.

medium_landscape

Η Calvin Klein με τη νέα του καμπάνια φαίνεται πως θέλει να «στοχεύσει» σε γυναίκες με κάποια παραπάνω κιλά, κάτι που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται θεμιτό ή και σωστό ακόμα, το… φάουλ όμως της εταιρείας, είναι πως ως μοντέλο για την συγκεκριμένη καμπάνια έχει επιλέξει μία γυναίκα που κάθε άλλο παρά παχουλή τη λέει κανείς.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι στην καμπάνια της με τίτλο «Perfectly Fit», έχει χρησιμοποιήσει ένα «plus-size» μοντέλο, που όμως δεν φορά πάνω από 10 όπως διατείνονται οι κατήγοροι της καμπάνιας. Το αμερικανικό 10 είναι το L ή τo 40 στα ευρωπαϊκά νούμερα.

Συνήθως τα «μεγάλα μεγέθη» ξεκινούν από το 12, δηλαδή το L προς ΧL, ή το 42 στα ευρωπαϊκά νούμερα.

calvin_kleinΤο μοντέλο, η 27χρονη Myla Dalbesio, σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τα αδύνατα μοντέλα που χρησιμοποιούσε έως σήμερα η Calvin Klein, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ψώνιζε από τα λεγόμενα και «ρούχα για παχουλές», γράφει η Lauren Tuck του Yahoo.

Όπως δηλώνει στο Elle.com η ίδια η Dalbesio, έχει τα παχάκια της αλλά δεν είναι και το… μεγαλύτερο κορίτσι της αγοράς, σίγουρα όμως, όπως λέει, είναι πιο παχιά από τα έως τώρα μοντέλα της Calvin Klein.

Πριν από λίγες μέρες η Victoria’s Secret αναγκάστηκε να αλλάξει το μότο της καμπάνια της από το «The Perfect “Body», στο «A Body For Every Body» αφού οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι ως τέλειο σώμα εμφάνιζε μοντέλα που φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με τον μέσο όρο.

By