Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Emirates ψηφίζει Ελλάδα

[space size=»8″]Χτύπησε φλέβα μαύρου χρυσού στην Ελλάδα η Emirates, όταν ξεκίνησε το 1996 για πρώτη φορά να πετά Ντουμπάι-Αθήνα.

— Του Δημήτρη Μαχαιρίδη 

 [pullquote style=»border-left»]Σήμερα, το δρομολόγιο αυτό είναι το πιο κερδοφόρο από όλα τα ευρωπαϊκά δρομολόγια της 5ης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στον κόσμο.[/pullquote]

A380
Το A380 θα είναι εδώ την Κυριακή. Οι plainspotters προσέλθετε.

Αποτέλεσμα είναι ότι η πτήση της Emirates αυτήν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από Ντουμπάι για Αθήνα, θα εκτελεστεί με το διώροφο Airbus 380. Το επίσης υπερμέγεθες Boeing 777-300ER που δρομολογήθηκε στο συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν επαρκεί πλέον. Γιατί ακριβώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, όπως μας ανέλυσε την προηγούμενη βδομάδα ο αποτελεσματικός και χαμογελαστός διευθυντής της Emirates στην Αθήνα Mohammad Sarhan στο business lunch που παρέθεσε στο Galaxy του Hilton.

Mohammad Sarhan_Emirates Area Manager Greece & Albania_4
O διευθυντής της Emirates στην Αθήνα Mohammad Sarhan

Επρόκειτο για ένα business lunch – κοκτέιλ δυναμισμού και αισιοδοξίας, που χρόνια είχαμε να νιώσουμε μέσα στην κατήφεια της παρατεταμένης κρίσης. Στο πιο θεαματικό εστιατόριο της Αθήνας, στο Galaxy του Hilton, η αεροπορική εταιρία με την πιο θεαματική πορεία στους αιθέρες, η Emirates, δεν σταμάτησε να μας γεμίζει με θετική ενέργεια.

Και αυτή δεν αφορούσε μόνο την ίδια την Emirates, όπου τα πράγματα δεν σταματούν να εξελίσσονται: νέα συνεργασία Emirates-Qantas, νέα πτήση Ντουμπάι-Τρίπολη της Λιβύης πάντα γεμάτη, νέες πτήσεις από Ντουμπάι προς Στοκχόλμη, Βαρσοβία, Κίεβο, Ταϊπέι και αλλού, θετικά οικονομικά αποτελέσματα 1ου εξαμήνου 2013, είσοδος της Emirates στην λίστα των 100 πιο ισχυρών brand names κλπ. Η θετική ενέργεια δεν αφορούσε ούτε την νέα κατευθείαν πτήση Μιλάνο – Νέα Υόρκη που εγκαινιάζει τον Οκτώβριο η Emirates, που μας βολεύει από Αθήνα, γιατί μείναμε χωρίς κατευθείαν πτήση με τη Βόρεια Αμερική, μετά από πολλές δεκαετίες. Δεν αφορούσε ούτε και το ότι 456 Έλληνες απασχολούνται στην Emirates, μεταξύ των οποίων οι 346 ως προσωπικό πτήσεων. Ούτε και το ότι η Emirates είναι χορηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Αυτό που μας γέμισε χαρά είναι ότι μια ξένη εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αντλεί κέρδη από την δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας, την οποία όλοι λοιδορούν ως μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By