Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Fairfax στρατηγικός επενδυτής στην Eurobank

Τι αναφέρει το ΤΧΣ για την ΑΜΚ  της τράπεζας

trapeza-eurobank

Την έγκριση της προσφοράς που κατατέθηκε για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank από Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών στην οποία περιλαμβάνονται οι: Fairfax, Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, Mackenzie, και Brookfield, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τη Τρίτη.

Οι εν λόγω επενδυτές δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής των νέων μετοχών με συνολικό ποσό ύψους 1,332 δισ. ευρώ (το οποίο αντιπροσωπεύει το 47% της ΑΜΚ) στην τιμή των 0,30 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή.

Το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ, θα καλυφθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για θεσµικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος και με δηµόσια προσφορά στην Ελλάδα.

«Σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς το πρώτο στάδιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank με τη δεσμευτική προσφορά ομάδας έμπειρων και διεθνώς αναγνωρισμένων Θεσμικών Επενδυτών» ανακοίνωσε η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ.

«Προσδοκούμε στην πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια στην τελική τιμή που θα προσδιοριστεί από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Το συνεχιζόμενο ισχυρό ενδιαφέρον ποιοτικών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες καταδεικνύει τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στον ελληνικό τραπεζικό τομέα» πρόσθεσε.

By