Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Finansbank φέρνει κέρδη στην Εθνική

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση

finansbankΒασικός τροφοδότης της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστεί η θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία Finansbank.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, στις προτεραιότητες της Εθνικής, στην προσπάθεια ανεύρεσης κεφαλαίων, δεν εντάσσεται η πώληση της Finansbank και σε κάθε περίπτωση δεν σχεδιάζεται να δοθεί παρά μόνον ένα μειοψηφικό πακέτο από το 95% των μετοχών που σήμερα κατέχει στη θυγατρική της στην Τουρκία.

Η κερδοφορία της Finansbank, στο εξάμηνο, του τρέχοντος έτους, συνεχίζει να αυξάνεται και παραμένει ανθεκτική στην ευμεταβλητότητα των αγορών. Τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της Finansbank ανήλθαν σε 332 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32% σε ετήσια βάση και σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, οι δραστηριότητες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στη ΝΑ Ευρώπη (περιλαμβάνει τις δραστηριότητες του Ομίλου σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ) απέφεραν κέρδη ύψους 6 εκατ. ευρώ ενώ οι δραστηριότητες από την Ελλάδα απέφεραν κέρδη 5 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα στην Finansbank επιτεύχθηκαν χάρη στη βελτίωση των οργανικών εσόδων κατά 19%, η οποία βασίσθηκε στην άνοδο τόσο των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 26% όσο και των προμηθειών κατά 12%, σε ετήσια βάση, παρά την απώλεια των εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες μετά την πώληση της ασφαλιστικής θυγατρικής κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By