Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Google γνωρίζει σχεδόν όλους τους κωδικούς Wi-Fi

Ένα ενδιαφέρον εύρημα φέρνει στο φως δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Computer World σύμφωνα με το οποίο η Google έχει μια πολύ καλή ιδέα για τους περισσότερους κωδικούς Wi-Fi που χρησιμοποιούνται σε όλο το κόσμο.

android

Για να γίνει αυτό εφικτό δε χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μόνο η σύνδεση ενός android smartphone ή tablet με το ασύρματο δίκτυο. Δεδομένου της έντονης παρουσίας android συσκευών στην αγορά όπου υπολογισμοί φέρουν την πώληση συνολικά 750 εκατομμυρίων android smartphone, το δείγμα που διαθέτει η Google είναι αρκετά μεγάλο.Τα περισσότερα android smartphones αλλά και tablets, επικοινωνούν με τη Google για αποθήκευση δεδομένων στο cloud αλλά κυρίως των ρυθμίσεων της συσκευής για εύκολη ανάκτηση τους σε περίπτωση ανάγκης του χρήστη. Ήδη από την έκδοση 2.2 και άνω, η αποθήκευση του Wi-Fi κωδικού γίνεται στο cloud , με τον περισσότερο κόσμο να μην αλλάζει τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

[pullquote style=»border-left»]Αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή με προεγκατεστημένη την έκδοση 2.3.4 του Android, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις, να επιλέξετε στη συνέχεια το Privacy και να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση που αναφέρει συγκεκριμένα το backup δεδομένων. Στην έκδοση 4. μπορούμε να δούμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση αν πάμε στις Ρυθμίσεις και μετά στο Backup and Reset. Η επιλογή ονομάζεται Back up my data και όπως αναφέρει, αποθηκεύει στους servers της Google όλους τους Wi-Fi κωδικούς που θα χρησιμοποιήσουμε καθώς και άλλες ρυθμίσεις. [/pullquote]

Αν και τα παραπάνω μπορεί για κάποιους να είναι ήδη γνωστά, το άρθρο επιμένει στο ότι η Google έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης των κωδικών ενώ είναι διαθέσιμη πάντα η απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας με το πάτημα ενός κουμπιού.

via: ComputerWorld | insomnia.gr

By