Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η JP Morgan βλέπει τώρα ευκαιρίες στα τραπεζικά warrants

Με νέα έκθεση συστήνει στους επενδυτές – πελάτες της τα warrants των ελληνικών τραπεζών ως τον καλύτερο τρόπο να συμμετέχει κανείς στην ανάκαμψη της Ελλάδας

1Μετά τις προβλέψεις για πολιτικές εξελίξεις στη χώρα με αυξημένη πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών και επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ η JPMorgan «ξαναχτυπά» και με νέα της έκθεση συστήνει στους επενδυτές – πελάτες της τα warrants των ελληνικών τραπεζών. «Με την οικονομία να σταθεροποιείται αντιμετωπίζουμε τα warrants των ελληνικών τραπεζών ως ένα φθηνό τρόπο και με αρκετή ρευστότητα για να συμμετέχει κανείς στην ελληνική ανάκαμψη», σημειώνει χαρακτηριστικά έκθεση της ομάδας ανάλυσης παράγωγων προϊόντων της τράπεζας.

Μάλιστα συστήνει στους επενδυτές που θέλουν να μπουν long στις ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιήσουν τα warrants αλλά και στους υφιστάμενους μετόχους να αλλάξουν από μετοχές σε warrants καθώς γενικά τα θεωρεί πολύ φθηνά και εύκολα τεχνικά στο trading.

Επιπλέον θεωρεί ότι τα warrants παρουσιάζουν πολύ καλύτερη σχέση ρίσκου / επιβράβευσης απ” το να διατηρεί κάποιος θέσεις long στις κοινές μετοχές.

Μάλιστα η τράπεζα διατηρεί τη σύσταση Overweight για τα warrants των Alpha και Πειραιώς και τη σύσταση Underweight για το warrant της Εθνικής και καταστρώνει σενάριο με τις πιθανές αποδόσεις τους στην περίπτωση σημαντικών κινήσεων της μετοχής +/-40%.

ΠΗΓΗ : www.newmoney.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By