Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Koenigsegg teasάρει το One:1

Η Koenigsegg λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser εικόνα του πίσω μέρους της One:1.

1Η ονομασία του αυτοκινήτου, οφείλεται στο γεγονός ότι θα διαθέτει 1.400 άλογα και θα ζυγίζει 1.400 κιλά. Με λίγα λόγια, θα έχει αναλογία ίππων ανά κιλό 1:1 ή αν θέλεις, One:1 –πιο πιασάρικο-. Παρεμπιπτόντως, να συμπληρώσω πως τα 1.400 κιλά που δηλώνονται, περιλαμβάνουν όλα τα υγρά του αυτοκινήτου καθώς και το βάρος ενός μέσου ανθρώπου. Η Koenigsegg έχει δηλώσει ήδη πως η One:1 θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στο 0-200, στο 0-300 αλλά και στο 0-400, με το τελευταίο να ολοκληρώνεται σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά, η One:1 θα διαφέρει σημαντικά από την Agera. Θα διαθέτει μία τεράστια πίσω αεροτομή που θα στηρίζεται σε δύο πτερύγια τα οποία θα εκτείνονται από την οροφή έως το πίσω μέρος. Φυσικά η αεροτομή δεν θα είναι διακοσμητική αφού στα 450 χιλιόμετρα ανά ώρα της θεωρητικής τελικής του οχήματος, θα χρειάζεται κάθε κιλό αεροδυναμικά παραγώμενης κάθετης δύναμης ώστε να μην απογειωθεί. Η τελική ωστόσο, περιμένουμε να είναι περιορισμένη σε ένα ελαφρώς χαμηλότερο νούμερο, πάνω από τα 415km/h για να ξεπεράσει την Bugatti Veyron Super Sport.

1Για την επίσημη παρουσίαση του απίστευτου αυτού οχήματος, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές Μαρτίου και την έκθεση της Γενεύης.

ΠΗΓΗ: autoblog.gr

 

By