Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Mazda κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου Miata

Το δημοφιλέστατο διθέσιο που μεσουρανούσε τη δεκαετία των 90s κάνει δυναμικό come back, 25 χρόνια μετά.

miata

Η Mazda αποκάλυψε τη νέα έκδοση του MX-5 Miata μετά από 9 χρόνια αναμονής, ευελπιστώντας ότι το νέο εντυπωσιακό μοντέλο θα τη βοηθήσει να διατηρήσει τις αυξημένες πωλήσεις.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε σήμερα το νέο MX-5 για την 25η επέτειο του Miata στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία. Το μοντέλο 4ης γενιάς είναι πιο συμπαγές και πάνω από 100 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από του χρόνου σε διεθνές επίπεδο.

miata1

Στην Ιαπωνία είναι επισήμως γνωστό ως roadster και στον υπόλοιπο κόσμο ως MX-5 και έκανε το μεγάλο “μπαμ” το 1989, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον στα μικρά σπορ αυτοκίνητα.

Το 2011, το ρεκόρ Γκίνες το ανακήρυξε ως το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η Mazda προβλέπει να κάνει ρεκόρ πωλήσεων το τρέχον οικονομικό έτος και ελπίζει ότι το νέο μοντέλο θα βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων που το 2013 είχαν τον γοργότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Την ίδια χρονιά, οι αγοραία αξία της εταιρείας είχε τριπλασιαστεί.
Το νέο μοντέλο θα ενσωματώσει την τεχνολογία της Mazda, SkyActiv, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμων, ενώ αυξάνει την απόδοση του κινητήρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

miata2Σημειώνεται ότι η εξασθένιση του γεν σε συνδυασμό με τη ζήτηση για τα νέα μοντέλα, όπως το Mazda 6 σεντάν και το CX-5 crossover βοήθησαν την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Χιροσίμα να ανακοινώσει κέρδη για δύο συνεχόμενα έτη, μετά από καθαρές ζημιές που κατέγραφε από το 2009 έως το 2012.

By