Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Play του Πάνου Γερμανού γίνεται πολύφερνη νύφη

Τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί η ανάδειξή της σε Retailer of the Year στην Πολωνία

Ολοένα και πιο ελκυστικός στόχος εξαγοράς καθίσταται η πολωνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Play, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, καθώς εκτός από τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει, τη διαρκή διεύρυνση της πελατειακής βάσης και την ανθεκτικότητα στην κρίση, η εταιρία αναδείχθηκε σε retailer of the year, εξέλιξη που δείχνει την υψηλή τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες από το δίκτυο καταστημάτων της.

13720847_play.limghandler

Για την απόκτηση της Play έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Μεξικανός μεγιστάνας κα επιχειρηματίες των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, αλλά οι συζητήσεις δεν είχαν οδηγήσει deal. Η διαρκής ανέλιξη της εταιρίας έχει προσελκύσει και άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές, εξέλιξη που ξεπαγώνει σενάρια για πώληση πακέτου μετοχών.

Η αναγνώριση του retailer of the year αυτή αν και «συνηθισμένη», στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνει προστιθέμενη αξία και ανεβάζει την αποτίμηση της εταιρίας, καθώς αποδεικνύεται ότι το δίκτυο της μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πώλησης.

Η δυνατότητα παράλληλης προώθησης συγγενών και συμπληρωματικών προϊόντων από τα καταστήματα της Play είναι ένα αβαντάζ και βοηθά στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου εσόδων της εταιρίας, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική και με μικρότερο ρίσκο.

Παράλληλα οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν ευνοούν την επέκταση και σε άλλους κλάδους άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένους με τις τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο.

Σημαντικό ρόλο για την απονομή του τίτλου retailer of the year έπαιξε ο σχεδιασμός των καταστημάτων, η εξυπηρέτηση και η διάδραση με τον πελάτη καθώς και η στρατηγική marketing της εταιρίας.

Είναι η πρώτη φορά που αυτή η διάκριση αυτή απονέμεται σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που οφείλεται στο DNA της εταιρίας που φέρει την υπογραφή του Ομίλου Olympia που έχει αποδεδειγμένη τεχνογνωσία πολλών ετών στο retail τηλεπικοινωνιών.

Η PLAY δραστηριοποιείται στην αγορά της Πολωνίας τα τελευταία 6 χρόνια αποτελώντας success story καθώς είναι η 1η εταιρεία σε ανάπτυξη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By