Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως η Ryanair θα «σώσει» τον ελληνικό τουρισμό

Σχέδιο για εγγυημένη αύξηση των επιβατών της με προορισμό την Ελλάδα θα ανακοινώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Του Νίκου Φιλιππίδη

ryanair1Σχέδιο διάσωσης για τον ελληνικό τουρισμό, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ούτε λίγο ούτε πολύ, σήμερα το πρωί στην Αθήνα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο η Ryanair.

Η Ιρλανδικών συμφερόντων εταιρεία η οποία πρόσφατα δημιούργησε μια από τις βάσεις της παγκοσμίως στα Χανιά (ξεκινούν σήμερα οι πτήσεις), με στόχο να διακινήσει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως, ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει κάτι εξαιρετικά μεγαλεπήβολο.

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς δεν απέκλειαν να καταθέσει πρόταση για την εγγυημένη άφιξη στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού τουριστών, εφόσον μειωθούν σημαντικά τα τέλη προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι για τις ανακοινώσεις της εταιρείας βρίσκεται στην χώρα μας ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας Michael Cawley.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία τα έσπασε με την περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνοντας ότι θα διακόψει νωρίτερα τα δρομολόγια προς τον Βόλο, καθώς υπήρξε διαφωνία στα κονδύλια της διαφημιστικής προβολής του προορισμού.

Σημειώνεται ότι η Ryanair ανακοίνωσε ρεκόρ προκρατήσεων, στις πτήσεις από και προς τα Χανιά . Η Ryanair εκτιμά ότι θα μεταφέρει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως, από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, σε 25 προορισμούς, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα 160 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και 500 θέσεις εργασίας.

Αεροσκάφη της Ryanair θα αναχωρούν για Βρέμη, Μπρίστολ, Αϊντχόφεν, Κατόβιτσε, Μασσαλία, Βιέννη, Βίλνιους, Βαρσοβία κα, ενώ συνολικά, η Ryanair θα πραγματοποιεί 106 πτήσεις την εβδομάδα.

By